Top
Laatste nieuws nieuwe wetgeving.
Jammer genoeg zullen door de nieuwe wetgeving veel smaken verdwijnen. Het is te kostbaar voor producenten om elke smaak en sterkte in ieder afzonderlijk land te moeten registreren. Men heeft het over 1 EU, echter de beoogde saamhorigheid is in deze situatie ook weer ver te zoeken... u als damper bent daar nu helaas weer de dupe van. 

Vanaf Mei 2016 valt de esigaret onder de tabakswet.
Deze regelgeving zal dan door ons uiteraard worden toegepast. Hoe dit er precies uit komt te zien en welke veranderingen er eventueel nog extra bijkomen zullen we op deze pagina vermelden zodra dit definitief bekend is geworden. In ieder geval is vezending naar het buitenland niet meer toegestaan. Daarom zullen wij vanaf 20 Mei 2016 alleen nog leveren binnen Nederland.

Vanaf 1 februari 2015 of eerder zullen al onze flesjes vloeistof zijn voorzien van de nieuwste etiketten aansluitend op de nieuwste wetgeving die per 1 februari a.s. van kracht wordt. Wat hierbij het meest opvalt is de groot gedrukte waarschuwingstekst "Dit product bevat de zeer verslavende stof nicotine. Het gebruik ervan wordt afgeraden voor niet-rokers" dat een groot deel van het etiket zal beslaan. Ook zal een bijsluiter bij de vloeistof worden geleverd waar de overige verplicht gestelde teksten in zijn opgenomen. Enige uitzondering op bovenstaande zijn de 0mg (geen nicotine) vloeistoffen. De etiketten veranderen, de inhoud blijft echter dezelfde.

Tevens mogen navulverpakkingen groter dan 10ml niet meer worden verkocht waardoor deze uit de shop zullen verdwijnen.

Verder worden vanaf 1 februari alle verdampers met een inhoud groter dan 2ml verboden. Deze zullen dus ook uit de shop verdwijnen evenals alle RBA's en RDA's. Reserve onderdelen zoals coils zullen vooralsnog gewoon beschikbaar blijven zodat u uw reeds aangeschafte verdamper groter dan 2ml gewoon kunt blijven gebruiken.

Verpakkingen van sets en onderdelen kunnen er anders uit komen te zien vanwege verplichte waarschuwingsstickers. De inhoud van de verpakking is echter dezelfde als voorheen.

Wij vragen uw begrip voor deze veranderingen.